Szerda reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2021. április 28.)

Pénzcentrum2021. április 28. 07:45

Nem szeretnél lemaradni a hírekről, akciókról? Nem tudod követni az időjárásváltozást? Olvass el mindent egy helyen a Pénzcentrumon! Mutatjuk azokat az aktualitásokat, amelyekről érdemes tudni a mai napon. 2021. április 28., szerda.

Névnap

Valéria

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 362.38 Ft
CHF: 327.91 Ft
GBP: 416.79 Ft
USD: 300.19 Ft

Befektetés, tőzsde

BUX index: 0 Ft
OTP: 13390 Ft
MOL: 2056 Ft
RICHTER: 8795 Ft

Országos középtávú előrejelzés

Április 28. szerda: Az Alföld déli és keleti részein, továbbá a Dunántúl nagyobb részén általában erősen felhős idő várható, és csak rövidebb napos időszakok lehetnek. Az ország többi részén ezzel szemben délelőtt még hosszabb időre is kisüt a nap, ám később ott is megnövekszik a felhőzet. A nap első felében főként a déli és a nyugati megyékben fordulhat elő időszakos, szemerkélő eső, késő délutántól, estétől viszont már az északi tájakon is lehet kisebb eső, záporeső. Nagyobb területen lesz élénk a keleti, délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul. Késő estére 8 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Április 29. csütörtök: Az ország északi, északkeleti felén erősebben felhős, másutt a több-kevesebb napsütés mellett gomoly- és fátyolfelhők is lesznek az égen. Több helyen várható záporeső, elszórtan zivatar is. Utóbbiak nagyobb számban az ország déli felén, kétharmadán valószínűek. A déli, délnyugati szél a Dunántúlon és a Duna mentén megerősödik. Hajnalban 4, 11, délután 16, 24 fokot mérhetünk.

Április 30. péntek: A fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütés is várható. Szórványosan előfordul záporeső, főként a déli és keleti megyékben helyenként zivatar. A délnyugati, nyugati szél több helyen megerősödik, majd a szél északnyugatra fordul, és gyorsan mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13 fok között alakul, délután pedig 17, 24 fokra számíthatunk, az Alpokalján az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékekkel.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató

Kedvező körülmények között közlekedhetünk, legfeljebb a déli, délnyugati megyékben lehetnek átmenetileg vizes, csúszós útszakaszok. (2021.04.27)

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Markáns légköri front nincs a tréségben, így fronthatással nem kell számolni. (2021.04.28.)

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

Címkék:
árfolyam, időjárás, hírek, pénzügyek, gazdaság, tőzsde, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, bux, névnap,