Kedd reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2021. január 5.)

Pénzcentrum2021. január 5. 07:45

Nem akarsz lemaradni a közelmúlt fontos híreiről, az aktuális akciókról, árfolyamokról? Nem tudod, hogy ma a napszemüveged vagy a kesztyűd dobd be a táskádba? Mutatjuk, mire érdemes számítani a mai napon, 2021. január 5.

Névnap

Simon

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 362.61 Ft
USD: 296.82 Ft
CHF: 335.35 Ft
GBP: 405.65 Ft

Befektetés, tőzsde

BUX Index: 42333.48
OTP: 13560 Ft
MOL: 2218 Ft
RICHTER: 7350 Ft

Országos középtávú előrejelzés

Január 5. kedd: Többnyire erősen felhős vagy borult, főként a Dunántúlon párás, ködös idő lesz, csak helyenként vékonyodhat el, szakadozhat fel a felhőzet. A csapadékzóna lassan északkelet felé helyeződik, majd a kora délutáni órákban meg is szűnik az eső. Több helyen megélénkül a nyugati szél. A hőmérséklet kora délután 3 és 8, késő este 1 és 6 fok között alakul.

Január 6. szerda: Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak kevés helyen szakadozhat fel a felhőzet. Pára-, ködfoltok lehetnek. Több helyen számíthatunk esőre, záporra. Az összefüggőbb csapadékzóna napközben délnyugat felől északkelet felé vonul, a front mentén egy-egy zivatar sem kizárt. Nyugaton és északon, főleg a hegyekben helyenként havas eső, hó is hullhat. Kezdetben sokfelé megélénkül a keleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között várható.

Január 7. csütörtök: Egyre több helyen vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Hajnalban szórványosan, napközben néhol valószínű csapadék: általában zápor, de főleg nyugaton és északon havas eső, hózápor is lehet. Az északnyugati szél eleinte helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között várható.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató

Éjszaka többfelé párássá válik a levegő, köd is képződik. Az ország keleti felében többfelé, másutt elvétve lehet eső, zápor. Csúszós, nedves útszakaszok sok helyen előfordulhatnak. Vezessünk óvatosan.

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Egy hullámzó frontálzóna miatt továbbra is kettős fronthatás várható.

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

Címkék:
árfolyam, időjárás, rezsicsökkentés, hírek, pénzügyek, gazdaság, tőzsde, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, bux, autópiac, névnap, dax,