Gyorshajtás nélkül is kaphatsz traffi-csekket: ezt nehogy benézd

Pénzcentrum2020. május 24. 18:45

Ezek voltak a legérdekesebb, legolvasottabb cikkeink 2020 21. hetén a Pénzcentrumon. Ha szívesen elolvasnád őket újra, kattints a címére, vagy a képre.

Gyorshajtás nélkül is kaphatsz traffi-csekket: ezt rontják el sokan, te ne nézd be

Két olvasónk történetén keresztül mutatjuk be, hogy milyen bonyodalmak kerekedhetnek egy egyszerű próbaútból, aminek egyébként a jogászok szerint a fogalma sem teljesen tisztázott. A Pénzcentrum megkeresésére a D.A.S. Jogszervíz szakértői elmagyarázták, hogy mi a teendő, ha valaki kipróbálja hirdetett járművünket, és kárt tesz benne, illetve ha a próbaút után kapunk gyorshajtási csekket.

Szinte hihetetlen: ennyiért bérelhetsz nyaralót egész nyárra a Balatonnál, Velencei-tónál

Az idei nyár sokak számára más lesz, mint a korábbi években. A koronavírus járvány lecsengése után sem tér vissza minden a régi kerékvágásba, nagy valószínűséggel változnak majd az utazási szokások, az elsődleges szempont a biztonság lesz. Mivel a külföldi utazások esetében még sok a bizonytalanság, ezért van rá esély, hogy felértékelődnek majd a hazai nyaralóhelyek, és sokan a szállodák, több vendég elszállásolására berendezett vendégházak helyett inkább saját nyaralót bérelnének. Utánajártunk, mennyire jellemző Magyarországon a hosszú távú nyaraló bérlés, és aki ilyesmit tervez, mégis milyen árakra számíthat.

Robban a bírságbomba: pár hete maradt annak, akinek kertes háza, hobbitelke van

Az idei évben is árgus szemekkel figyeli majd a hatóság a parlagfűvel fertőzött területeket, és szórják majd a bírságokat a mulasztóknak bel- és külterületen egyaránt. És ez nem csak üres fenyegetőzés. A Pénzcentrum információi szerint tavaly összesen 3336 esetben szabtak ki a hatóságok növényvédelmi bírságot, melyek együttes összege meghaladta a 161 millió forintot.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ilyen maszkban BKV-znak a pénzes magyarok: tényleg szükség van erre?

Míg pár hete még hiánycikknek számított, mára elárasztották az országot az egyszerű szájmaszkok: rendelhetsz, vehetsz a patikákban, kínai üzletekben, sőt designer darabokat is rendelhetsz magadnak 10 ezer forintért.

Így ér véget az idei tanév a magyar bölcsődékben, óvodákban, iskolákban

Megszülettek a tanév zárásával kapcsolatos döntések - derül ki a kormány hivatalos Facebook-oldalán közzétett videóból. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár bejelentette, hogy mivel a járványveszély érdemben csökkent, az óvodák és a bölcsődék vidéken május 25-től, a fővárosban június másodikától visszatérnek a normális működési rendhez.

Címkék:
utazás, gyorshajtás, összefoglaló, penzcentrum,