Ilyen sorok vannak a BKK-pénztáraknál hétfő reggel + fotók

Pénzcentrum2014. május 5. 07:52

Igaza lett a Budapesti Közlekedési Központnak (BKK): tényleg vannak sorok a jegypénztáraknál az első májusi munkanap reggelén. Az mindenesetre látszik, hogy a közlekedési társaság sokat tesz azért, hogy rövidítse a sorban állást.

Múlt héten jósolta meg a BKK, hogy május 5-én és 6-án (hétfőn és kedden) a szokásosnál többen fogják bérletüket megváltani Budapesten. Persze azt is tanácsolták, hogy ennek elkerülése érdekében célszerű inkább előre, a csúcsidőszakon kívül megvásárolni az új bérletet.

Sokan azonban nem hallgattak a tanácsra (vagy nem tudtak korábban bérletet vásárolni), ezért több jegy-és bérletpénztárnál meglehetősen hosszú sorok alakultak ki. A Pénzcentrum.hu tapasztalatai szerint legalább 10-15 perc sorban állásra számítson az, aki ma veszi meg a bérletét.

A Nagyvárad-téren például ilyen sokan álltak sorban hétfő reggel fél 8-kor:

Az ellenőrök igyekeznek rövidíteni a sort. Azok az utasok, akik csak menetjegyet szeretnének vásárolni, náluk is megtehetik. Információink szerint azonban más, forgalmasabb pénztáraknál még hosszabb sorokra kell számítani.

A Corvin-negyednél sem jobb a helyzet, sőt:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A BKK egyébként azt javasolja, hogy az ügyfélközpontokon, valamint jegy- és bérletpénztárakon kívül érdemes lehet az M4-es metró állomásain, valamint az Astorián, a Ferenciek terén, az Árpád hídnál, az Etele téren és a Népligetnél már a nap 24 órájában üzemelő, illetve a hamarosan városszerte telepített új automatákat is igénybe venni. Az új automatákban a legtöbb jegy- és bérlettípus bármikor megvásárolható, érmét, bankjegyet egyaránt elfogadnak és visszaadnak, valamint bankkártyával is lehet fizetni.

Szintén a sorban állás idejének csökkentése érdekében a metróvonalakon a beléptetéses jegyellenőrzést végző biztonsági őröktől is vásárolhatunk vonaljegyet. A biztonsági őrök azonban nem árusítanak más típusú menetjegyeket - így például szakaszjegyet -, illetve bérletet, kizárólag 350 forintos vonaljegyet.

A havi Budapest-bérletet a BKK értékesítési pontjain kívül a MÁV-START és a VOLÁNBUSZ kijelölt pénztáraiban is meg lehet váltani.

Címkék:
utazás, közlekedés, bkk, bkv, bérlet, május,