Elkezdték a 3-as metró síncseréjét - fotók

Pénzcentrum2013. február 15. 13:32

Megkezdték a leginkább elhasználódott sínszálak cseréjét a 3-as metró vonalán - tájékoztat pénteki Facebook-bejegyzésében a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Megkezdték a leginkább elhasználódott sínszálak cseréjét, a BKV szakemberei éjjel az M3-as metróvonal Deák Ferenc téri állomásánál dolgoztak - tájékoztat Facebook-bejegyzésében a BKK.

A most elvégzett munka egy nagyobb volumenű, a vonal teljes infrastrukturális felújítását célzó program elindításáig biztosít biztonságos közlekedést.


A vonal legrégebbi szakasza 1976 óta üzemel, de a legújabb szakaszon is 23 éve futják köreiket a szerelvények. A műszaki állapotok olyan mértékben leromlottak, hogy a rekonstrukcióig hátralevő, az uniós források megszerzéséhez, jóváhagyásához szükséges néhány évben már csak jelentős korlátozásokkal tudnák biztonságosan üzemeltetni a vonalat, ezért volt szükség arra, hogy haladéktalanul megkezdjék a leginkább elhasználódott sínszálak cseréjét, amelyek pontos helyszíneit szakértői vizsgálat alapján határozták meg.


Ez a síncsere még nem a teljes rekonstrukció része, a munka a vonal biztonságos közlekedésének fenntartásához szükséges. A BKK és a BKV egyidejűleg már dolgozik egy olyan európai uniós nagyprojekt előkészítésén, mely az M3-as vonal járműparkjának megújítását és a vonal teljes infrastrukturális felújítását célozza, erre azonban csak a 2014-ben kezdődő hét éves uniós finanszírozási időszakban látnak lehetőséget.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
utazás, bkk, bkv, metró,