Ma dönthetnek a Vidám Park jövőjéről és a BKV viteldíjairól

MTI2012. október 31. 09:01

A Vidám Park bezárásáról dönthet ma a Fővárosi Közgyűlés, s noha egyelőre nem szerepel a napirenden a javaslat, tárgyalhatnak a BKV jövő évi viteldíjairól is.

A Vidám Park bezárása október elején már a testület előtt volt, az előterjesztő azonban visszavonta. A városligeti intézmény november 4-én, vagyis vasárnap végleg bezárna, majd az év végéig átadná az általa használt területet a Fővárosi Állat- és Növénykertnek.

Dönthetnek arról is, hogy emelkedjenek-e, s ha igen, milyen mértékben a BKV jövő évi viteldíjai. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) több változatot is kidolgozott a testületnek. Az indítvány két változatot tartalmaz, a városvezetés a 7,9 százalékos differenciált jegy- és bérletáremelést javasolja elfogadásra. A másik változat szerint átlagosan 14,7 százalékkal emelnék a viteldíjakat jövő januártól.

Változhatnak a díszsírhelyekre vonatkozó szabályok is, így például mentesülnének a sírhelyre vonatkozó megváltási és újraváltási díj megfizetésének kötelezettsége alól a díszsírhelyek, a Nemzeti Sírkert részeként számon tartott sírhelyeket pedig kötelező lenne fenntartani a köztemető fennállásáig.

Ismét tárgyal a testület a közterület-használat szabályozásáról, amely szerint korlátoznák a Városligetben a mozgó és pultos árusításokat, és változna a közterület-használati díjakból adható kedvezmények rendszere. Dönthetnek a képviselők arról is, hogy adjon-e a főváros 20 millió forint támogatást a BKV Előre SC utánpótlás-nevelésére.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
utánpótlás nevelés,