Utazás fapadossal: már a kézipoggyász sem lesz ingyenes

Pénzcentrum2012. október 3. 15:04

A Wizz Air új kézipoggyász-szabályzatot vezet be október 24-től: az utasok a kisméretű kézipoggyászukat továbbra is díjmentesen felvihetik a járatra, nagyméretű kézipoggyászukért azonban fizetniük kell.

Azoknak az utasoknak, akik a Wizz Airnél október 4-től foglalják le helyüket * október 24-i vagy későbbi járatra, kisméretű kézipoggyászukért (maximum 42x32x25cm) továbbra sem kell fizetniük, ám a nagyméretű kézpoggyászokért (maximum 56x45x25cm) számukra a jövőben 2750 forintot számítanak fel - olvasható a társaság mai napon kiadott közleményében.


Az utasok a biztonsági ellenőrzés után a reptéren vásárolt termékeket továbbra is díjmentesen felvihetik a járatra, hiszen a légitársaság 81 repülőtéri partnere számára a termékeket árusító üzletek fontos bevételi forrást jelentenek. A szabályzat nem vonatkozik az október 4. előtti foglalásokra, illetve az október 24. előtt induló járatokra, kivéve a próbaüzemben részt vevő London-Katowice járatot, ahol a szabályzat már életbe lépett.

A Wizz Air várakozásai szerint a 2750 forintos nagyméretű kézipoggyászra vonatkozó online díj arra ösztönzi majd az utasokat, hogy kisebb kézipoggyászt vigyenek fel a gépre, és csak azok fizetnek díjat, akik mégis nagyobb kézipoggyásszal kívánnak utazni. Ugyanakkor a várható megtakarításokat a Wizz Air megosztja az utasaival, így minden október 24-i vagy későbbi járatra újonnan foglalt repülőjegy árát 1400 forinttal csökkenti.

 

Címkék: