Ez a világ legnagyobb medencéje: pont a tengerpartra épült...

Pénzcentrum2012. május 21. 17:37

Nyakunkon a nyaralási szezon: a magyar utazók számára is izgalmas üdülést nyújthat a világ legnagyobb úszómedencéje. Igaz, néhány ezer kilométert utaznunk kell érte...

1013 méteres - azaz több mint egy kilométeres hosszával és 8 hektáros vízfelületével a chilei San Alfonso del Mar resort medencéje a legnagyobb a világon. Hivatalosan 2006-ban jegyezték be a Guiness Rekordok Könyvébe.


A medence 250 millió liter vizet tartalmaz, és több hatalmas szálloda közvetlen közelében, a Csendes-óceán partján épült fel. A chilei vizek általában hidegek és veszélyesek is (leginkább a gyakori cápatámadások miatt), ezért álmodtak a beruházók a hotelek mellé egy hatalmas lagúnát kristálytiszta és állandó (26 fokos) hőmérsékletű vízzel úszáshoz, pihenéshez, vízi sportokhoz.


Az óriás medencébe az óceánból pumpálják a sós vizet, amit egy speciális eljárással megtisztítanak és felmelegítenek.


A medence méreteit jól érzékelteti, hogy akár kajakozni, sőt, vitorlázni is lehet benne, de néhány apró sziget is helyet kapott rajta.

 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 


Nagyobb térképre váltás


Fotók: San Alfonso del Mar

 

Címkék: