Így változik a tömegközlekedés a hosszú hétvégén

Pénzcentrum2012. április 27. 15:04

A május 1-jei ünnepre való tekintettel változik a vonatok, illetve a BKV járatok közlekedési rendje. Továbbá több HÉV vonalon is forgalomkorlátozásokra kell számítani a hosszú, illetve az az utáni hétvégén.


A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint április 29-én (vasárnap) ünnepnapi, április 30-án (hétfő) szintén ünnepnapi, míg május 1-jén (kedd) vasárnapi menetrend lesz érvényben.

Május 2-án, szerdától már a megszokott menetrend szerint közlekednek a személyszállító vonatok. Az ünnep ideje alatt, a várhatóan megnövekvő utasforgalmi igények kiszolgálása érdekében a társaság a legnagyobb utasforgalmú vonalakon a szerelvényeket több járművel közlekedteti.

Változás a BKV menetrendjében

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint április 28-29-én, szombaton és vasárnap a szokásos hétvégi menetrend lesz érvényben. Azonban, mivel a munka ünnepe, május 1-jére, keddre esik, ezért a hétfői szabadnappal együtt hosszúvá nyúlik a hétvége. Április 30-án, hétfőn a szombati (illetve ha a járat menetrendjében nincs ilyen, akkor hétvégi), május 1-jén, kedden pedig az ünnepi (illetve bizonyos járatoknál vasárnapi vagy hétvégi) menetrend szerint járnak a tömegközlekedési eszközök Budapesten.

Április 30. (hétfő), valamint május 1. (kedd) munkaszüneti nap, így a parkolás mindkét napon díjmentes a közterületi várakozóhelyeken.

Változások több HÉV-vonal menetrendjében is

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint szombattól hétfőig a 8-as és 9-es (gödöllői és csömöri) HÉV vonalán végeznek karbantartási munkákat, ezért a HÉV szerelvényei csak Gödöllő és Kerepes állomások között, a 9-es HÉV-ek pedig egyáltalán nem közlekednek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az utasokat négy buszjárat szállítja majd, a H8 Kórház jelzésű pótlóbuszok Örs vezér tere és Kerepes között járnak, Kistarcsa, Kórház érintésével, a H8 Auchan jelű buszok Örs vezér tere és Kerepes között járnak, az Auchan Liget áruház érintésével, a H8A Örs vezér tere és Cinkota között szállítja az utasokat a H9 pedig Örs vezér tere és Csömör között jár majd.

A május 5-6-ai hétvégén Örs vezér tere és Cinkota között végeznek karbantartási munkákat, emiatt a 8-as HÉV Gödöllő és Cinkota, a 9-es HÉV Csömör és Cinkota között közlekedik. Örs vezér tere és Cinkota között H8/9 jelzéssel közlekednek majd a HÉV-pótló autóbuszok.

Május 6-án reggel 8 és délután 6 óra között az 5-ös HÉV (szentendrei) vonalán Pomáz és Szentendre között lesznek karbantartási munkák, így az eredetileg Szentendréig közlekedő vonatok Batthyány tér és Pomáz állomások között közlekednek. Pomáz és Szentendre között a H5 jelzésű HÉV-pótló autóbuszokkal lehet utazni.

 

Címkék: