A fapados sem olcsó: nem árt elolvasni az apróbetűt

Pénzcentrum2012. április 26. 08:32

Drasztikusan megnőtt a diszkont-légitársaságok járatkínálata, illetve hirdetési aktivitása. Ugyanakkor nem árt, ha figyelünk, egyes légitársaságoknál ugyanis megsokszorozódik a jegyár, mire a foglalás végére ér egy utas - írja a Népszabadság.

A Ryanair például 2500, sőt ezerforintos jegyárakkal is csábítja az utasait, s a rendszerében valóban vannak ilyen olcsó ajánlatok. Ugyanakkor ez még korántsem azt jelenti, hogy ténylegesen ennyit kell fizetnünk, mire befejezzük a foglalást.

Leginkább a csomagra érdemes odafigyelni, mert a fapadosok nagyon szigorúan veszik a kézipoggyászok egyébként cégenként változó méretkorlátozását és a súlyhatárt. A feladott csomagért minden diszkonttársaságnál fizetni kell, de ennek mértéke társaságonként igen változó.

Emellett figyelnünk kell a fizetési metódusra is: az átutalás rendszerint olcsóbb, mint a hitelkártya használata, s a légitársaságok egy adott bank szolgáltatásának igénybevételét is előírhatják a kedvezményes tarifáért cserébe, vagy ki kell fizetnünk a kártyadíjat.

A kártyadíjat pedig személyenként és szakaszonként kell kifizetni, tehát két ember retúrjegyére négy foglalási díjat számolnak fel. Arról nem is beszélve, hogy van, ahol az online és a reptéri check-in is fizetős.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék: