Síelni készülsz? Olaszország nem a legjobb választás

MTI2011. december 20. 13:05

A szeszélyes időjárás és a hóhiány miatt késett a hivatalos olasz síszezon megnyitása. A pályaüzemeltetők a havat várják és alacsony forgalomtól tartanak az ünnepek alatt.

Teljes időjárási káosz uralkodik az olaszországi hegyekben. Van, ahol túl sok esett egyszerre, van, ahol még mindig nem érkezett meg a hó. A hagyományosan november vége és december 8. között induló síelési idény még csak most indult be.

Eddig műhavat sem tudtak kilőni a pályákra a túl magas hőmérséklet miatt. Trentinóban helikopterekkel vitték fel a mesterséges havat 1700 méter magasra. Az olasz-francia határ menti Alpokban a hétvégén érkezett meg a várva várt hideg és havazás, de annyira erősen havazik, hogy Valle d'Aosta és Piemonte csúcsain a pályák egy részét, a legmagasabb fokozatú lavinaveszély miatt rögtön lezárták. Az Alpok keleti részén és az olasz Dolomitokon többnyire csak a fagy érkezett meg, hóból még nincsen sok. A nápolyi Vezúv csúcsa viszont fehérlik. A síelőknek a hóhelyzetről az olasz meteorológiai szolgálat ad napra kész információt.

Az olaszországi sípályák üzemeltetői a következő napokban várnak változást és arra emlékeztetnek, hogy a 2006. februári torinói téli olimpia idején is úgy látszott, a hó örökre eltűnt. Végül a játékok előtti napon megindult a havazás. Az olaszok egyébként sem a családdal töltött karácsony napjaiban, hanem újév elején és január-februárban vesznek ki síszünetet, addigra pedig már mindenhol lesz hó - jósolják az olasz újságok.

 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
hóhelyzet,