Készpénz nélkül a Szigeten, a VOLT-on, a Balaton Soundon

Pénzcentrum2011. június 22. 13:02

Sikerrel debütált a Fesztiválkártya a Budai Gourmet rendezvényen. A látogatók közt végzett kutatás eredménye szerint a kártyahasználók 80%-a kényelmesebbnek és gyorsabbnak ítélte a kártyás fizetést a készpénzesnél. A megkérdezettek 78%-a szerint a Fesztiválkártya biztonságosabb is - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t a Sziget Szervezőiroda.

A Fesztiválkártya - a Sziget Szervezőiroda nyári fesztiváljainak hivatalos, készpénzmentes fizetőeszköze - a VOLTon, a Heineken Balaton Soundon és a Szigeten is egyaránt használható lesz. Egy Fesztiválkártya érvényes mind a 3 fesztiválon, azonban az egyenlegek nem átvihetőek egyik fesztiválról a másikra. Tehát, például a VOLT-on használt kártyán maradó pénzt, a Heineken Balaton Soundon nem lehet felhasználni, ezért fontos visszaváltani a kártyán maradó egyenleget, minden fesztivál végeztével, viszont a kártya - újra feltöltve ismét használható.

Korábbi elemzésünk a témában: Magyar fesztiválon ilyen még nem volt: nagyot újít a Sziget

A Fesztiválkártya a - Szervezőiroda rendezvényeit támogató - MasterCard PayPass rendszeréhez hasonló fizetési élményt nyújt a felhasználóknak. Világszerte 92 millió érintésnélküli PayPass kártya van forgalomban, az elfogadóhelyek száma pedig ma már meghaladja a 311 ezret, így nem ismeretlen ez a fizetési mód a fesztiválozó fiatalság körében sem. A kártyatársaság innovációjának köszönhetően mára számos, több tízezres közönséget vonzó, sikeres, teljesen készpénzmentes fesztivál valósult meg Európa több nagyvárosában is.

A Fesztiválkártya gyors, gördülékenyebb kiszolgálást tesz lehetővé, fizetéskor a kártyát csupán hozzá kell érinteni a kártyaolvasó terminálhoz. Egy fizetés mindössze 2 másodpercet vesz igénybe! Másrészt kényelmes és higiénikus, mert a sok visszajáró apró, az elázott vagy elszakadt papírpénz sem okoz több kényelmetlenséget. És nem utolsó sorban biztonságos, hiszen a látogatóknak nem kell állandóan a pénztárcájukat és az összes készpénzüket maguknál hordaniuk. A kártya elvesztése esetén (amennyiben előzetesen regisztrált) a tulajdonos pillanatokon belül letilthatja a kártyáját, a letiltás pillanatában a kártyán lévő egyenlegét pedig egy új kártyára átírathatja.


Minden fesztiválra látogató a belépéskor, a karszalagjával együtt kapja meg az első, ingyenes kártyáját. A kártya egyenlegét bármely, az adott fesztiválon üzemelő Fesztiválkártya feltöltő ponton készpénzzel vagy akár bankkártyával is fel lehet tölteni, tetszés szerinti Forint összeggel.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az aktuális egyenleget minden tranzakció után automatikusan kiírja a fizető terminál, de igény esetén a kereskedőknél kihelyezett kártya terminálokon, a tranzakció előtt is könnyen lehet ellenőrizni, hogy van-e elegendő pénzünk a kártyánkon.


Fotó: sziget.hu


A kártya a regisztráció nélkül is használható fizetésre, ám a regisztráció kifejezetten ajánlott, hiszen kizárólag az előzetesen regisztrált kártyák tilthatóak le, illetve csak a regisztrált kártyákon megmaradt egyenleget lehet az új kártyára átvezettetni.

Mivel a Fesztiválkártya a kizárólagos fizetőeszköze a Sziget nyári fesztiváljainak, így a helyszínen a kereskedőknek nem áll módjukban készpénzt elfogadni. Az utolsó pont, ahol még készpénzzel lehet fizetni, azok a jegypénztárak lesznek. A Fesztiválkártya egyenlege az adott fesztivál zárása után kb. fél napig - tehát a kiköltözés napján 18 óráig - váltható vissza, viszont a fesztivál nyitvatartási ideje alatt bármikor ez megtehető.

Címkék: