Kiderül, mikor sztrájkolhat a BKV

Pénzcentrum2011. június 9. 13:02

Ma jelentik be a BKV-sztrájk lehetséges időpontját, a vállalat dolgozói akár már júniusban is beszüntethetik a munkát - hangzott el a Kossuth Rádió csütörtök reggeli műsorában.

"Még ebben a hónapban sztrájkolhatnak a BKV dolgozói, ha nem sikerül megegyezniük a kormánnyal a korkedvezményes nyugdíj megmaradásáról. A munkabeszüntetés időpontját ma jelentik be" - nyilatkozta a Kossuth Rádió reggeli műsorában Gulyás Attila, a főként kötöttpályás járművek vezetőit tömörítő Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke.

A szervezet elnöke azt is elárulta, hogy csak fokozatosan nőne a munkabeszüntetés időtartama, kezdetben rövidebb, figyelmeztető sztrájkot tartanának. A közrádió tudósítása emlékeztet arra, hogy a budapesti tömegközlekedési vállalat munkavállalói csak akkor szüntethetik be a munkát, ha megállapodtak a menedzsmenttel az elégséges szolgáltatásról. Erre hét napja van a vállalatvezetésnek és a szakszervezeteknek.

Gulyás Attila szavaiból kiderült, hogy a nyugdíjakról szóló sarkalatos törvénytől tartanak. "Ha nem akarnak ránk vonatkozó törvényeket hozni, miért nem mondják meg nekünk egy tárgyalás során? Gyanús, hogy ködösítenek, mellébeszélnek, és nem akarnak tárgyalni" - mondta.

A Kossuth Rádió beszámolója kitér arra is, hogy a mozdonyvezetők ma tartanak tüntetést a Parlament előtt a korkedvezményes és korengedményes nyugdíj megszüntetése elleni tiltakozásul.

Címkék:
mozdonyvezetők szakszervezete,