Duplázhat Kecskeméten a Daimler: kétszer annyi Mercedest gyárthatnak

Pénzcentrum2011. június 2. 09:02

Kecskemétre hozhatja gyártásának egy részét az olasz Iveco, valamint bővítheti helyi gyárkapacitását a Daimler - értesült a Napi gazdaság.

A Daimler jelenlegi tervek szerint két Mercedes típust gyárt majd a még fel sem épült gyáraiban, ezt a kapacitást duplázhatja meg a bővítés. Ezzel a végleges kapacitás 100 ezer gépjárműről 200 ezerre nőhet. A beruházás teljes értéke 600 millió forint körül alakulhat.

Friss: Az olasz teherautógyártó sajtóosztálya a Napi Gazdaság telefonos megkeresésére közölte: jelen pillanatban az Iveco részéről nincs kilátásban semmilyen beruházás Magyarországon. Mindezek után a Mercedes is cáfolta a lap értesüléseit, a szóvivő elmondta, hogy jelenleg nincs tervben a beruházás kibővítése.

Korábbi hírünk a témában, a most folyó beruházás részletei:

Együttműködés magyar beszállítókkal

A Kecskeméten épülő Mercedes-Benz üzem beruházási összege 800 millió euró. Az építési megbízások több mint 75 százalékát magyar cégek kapták. Eddig 17 magyar beszállító nyert el jelentős megbízást a majdan gyártott autók alkatrészeinek beszállítására. A sorozatgyártást 2012-ben megkezdő gyár üzemeltetésében magyar vállalkozások lehetnek partnerek. Már több témakörben folynak a tárgyalások, például az Facility Management és az étkeztetés témájában.

Több ezer új munkahely Magyarországon - de hol fognak lakni? >>Kattints<<

Két új Mercedes-Benz kompakt modell sorozatgyártását hozzák Kecskemétre

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A kecskeméti üzem testvérgyára lesz a rastatti üzemnek, amely a Daimler konszernben a kompakt autók kompetencia központja. 2012-től Magyarországon készül a mai A- és B- osztály utódgenerációjának összesen négy modelljéből kettő. A márka ezáltal bővíti kínálatát a prémium kompaktautók kategóriájában, hogy új ügyfélcsoportokat nyerhessen meg, és további piacokon növekedhessen.

 

Címkék:
facility management,