Ezért jó, ha sok külföldi jön Magyarországra fogorvoshoz

Pénzcentrum/InfoRádió2011. április 22. 10:32

A közvetítő díjak letörését, közös marketinget és érdekképviseletet fogalmazott meg a Magyar Fogászati Fejlesztési Program - jelentette be az Orvosi Turizmus Zrt. elnök-vezérigazgatója egy, a programot bemutató konferencián. Szűcs László szerint a vázolt eszközökkel és az állami támogatással megtartható a magyar fogászati turizmus európai vezető pozíciója.  

Magyarországon 350-400 olyan fogorvosi rendelő van, amely külföldi pácienseket is fogad, ez az összes rendelő 14 százaléka - vázolta a piaci helyzetet az Orvosi Turizmus Zrt. elnök-vezérigazgatója. Szűcs László hozzátette: az évi mintegy nyolcvanezer fogászati turistát 2200-2800 alkalmazott látja el.

Az európai fogászati turizmus negyven százaléka Magyarországon zajlik. A szakember szerint ezt a vezető pozíciót már veszélyeztetik külföldi - lengyel, bolgár, román - versenytársak, ezért kell összefognia az ágazatnak, hogy megtartsa versenyképességét.

Szűcs László hangsúlyozta: az összefogás alatt hatékony marketinget és érdekképviseletet kell érteni, és első célként a jelenlegi magas, 25-35 százalékos közvetítői díjak letörését fogalmazta meg. Az elnök-vezérigazgató kijelentette: a program hatásaként további források állnak majd rendelkezésre.

A program eredményeként a külföldi fogászati kezelésre járó páciensek száma három éven belül megduplázódhat, öt év múlva megháromszorozódhat, háromezer új munkahely létesülhet, és mindez további tízmilliárd forintos nagyságrendű plusz bevételt jelenthet évente az államháztartásnak.

Címkék: