Utazz akár 30 százalékkal olcsóbban a piramisok földjére

Pénzcentrum/MTI2011. március 23. 12:02

A charterjáratokat bérlő utazási irodák szerint várhatóan két-három hét múlva vagy legkésőbb májusra már talán helyre állhat a turistaforgalom Egyiptomba. Az utazók akár 20-30 százalékos árkedvezményeket is tapasztalhatnak, de ez az árcsökkenés a szakemberek szerint csak átmeneti.

A Külügyminisztérium január 31-én tette közzé, hogy az I-es, utazásra nem javasolt országok és térségek kategóriájába sorolta át Egyiptomot. Majd március 7-én azt közölte, hogy újra biztonságosnak tekinthető a szervezett tengerparti szállodai üdülés a Vörös-tenger vidékén.

A charterjáratokat vasárnap indították újra, miután január végén az irodák úgy döntöttek, felfüggesztik a járatokat Egyiptomba a január 25-én kezdődött kormányellenes tüntetések miatt.

Zám Tibor elmodása szerint arra számítanak, április végén, május elején helyre állhat a rend. A Best Reisen irodavezetője mint elmondta, a forgalom kiesés elérheti az éves forgalmuk 5 százalékát, ezt azonban "a nyár behozhatja".

Az előzetes érdeklődések alapján és reményeik szerint hamar visszatér az utazási kedv, hiszen Egyiptom nem igazán pótolható úti cél - véli a Kartago Tours. Az utazási iroda tervei szerint két hét múlva indíthatják az önálló járatukat Hurghadára, és júniusra már az előzetes tervek szerint közlekedhetnek a járatok.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Áprilisra akár 20-30 százalékos árkedvezményeket is tapasztalhatnak az utazók, de ez az árcsökkenés a szakemberek szerint csak átmeneti - számolt be Molnár Judit, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének szóvivője.

 

Címkék: