Romos pesti kocsmákról áradozik a világsajtó

Pénzcentrum2011. január 10. 19:02

A tekintélyes The New York Times hétvégi mellékletében azt a 41 helyet mutatja be olvasóinak, amelyek felkeresését nem szabad kihagyni 2011-ben. A "The 41 places to go in 2011" c. összefoglalóban Budapest kétszer is említésre kerül.

A magyar főváros először a 11. helyen, a dunai hajózás kapcsán kerül a figyelem középpontjába, majd a szerzők a hangulatos budapesti romkocsmák mellett sem mennek el szó nélkül: ezek a 40. helyen szerepelnek, külön budapesti kedvcsinálóba ágyazva.

A lap már nem először ajánlotta Magyarország turisztikai kínálatát olvasói figyelmébe. A The New York Times korábban írt már a "budapesti dizájnról" mint új turisztikai vonzerőről, az érdeklődők elé tárták a magyar borok világát, de az utazók hasznos információkra lelhettek a lap "Budapest 250 dollárból naponta" c. cikkéből is.

A KSH legfrissebb adatai szerint közel 400 ezer amerikai vendég, több mint 157 ezer vendégéjszakát töltött el a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken a 2010. január-novemberi időszakban. A vendégek száma 13%-kal a vendégéjszakák száma pedig 17%-kal növekedett 2009 azonos időszakához képest.

 

Címkék: