Megteltek a szállodák szilveszterre

Világgazdaság2010. december 30. 09:32

Szilveszterkor gyakorlatilag az összes hazai szállodában teljes a kihasználtság, míg a karácsonyi időszakban átlagosan csak fél házzal üzemeltek a hotelek Magyarországon. A szálláshelyek a szokásos újévi vacsorával, zenés programokkal készültek az év utolsó napjaiban pihenni és az ó évet búcsúztatni vágyó vendégsereg érkezésére. Jellemző, hogy a válság miatt különböző csábító árengedményeket is bevezettek a vendéglátóhelyek - írja a Világgazdaság.

Erdei János a Magyar Szálloda Szövetség elnökének elmondása szerint a karácsonyi időszakban fél házas foglaltsági szintet tapasztaltak a vidéki szállodák és ennél alacsonyabb kihasználtság volt jellemző a fővárosi szállodákban.

Erdei közlése szerint ugyanakkor szinte az összes budapesti hotelben teltházas szilvesztert várnak, többnyire határon túlról érkező vendégekkel, de vidéken is már csak néhány helyen van korlátozott számban szabad szoba a későn foglaló vendégek számára.

"Jellemző, hogy az idei szilveszterkor három-, sőt négynapos programokat értékesítenek a a szállodák, tekintettel arra, hogy most igen kedvezően alakult az ünnepnapk héten belüli elhelyezkedése" - véli a szállodaszövetség elnöke.

 

Címkék: