20-ból csak egy újautó-vásárló választ Suzukit!

Pénzcentrum/MTI2010. november 12. 08:32

Az év első tíz hónapjában 42 054 újautót értékesítettek Magyarországon, ami 39,3%-kal kevesebb, mint egy éve. A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) tagvállalati által eladott új személygépkocsik számának visszaesése némileg mérséklődött októberben, mivel az első kilenc havi értékesítés még 41,7%-kal maradt el az egy évvel korábbitól.

A magyarországi forgalomba helyezett személygépkocsik száma éves összehasonlításban 31,1%-kal csökkent, összesen 36 054 darab volt, októberben 3 633-mal növekedett.

Az MGE adatai alapján idén az első 10 hónapban a legnagyobb piaci részesedése a Volkswagennek volt (13,1%), ezt követte a Ford 12,1%-kal, illetve a Skoda 11,7%-kal. A Suzuki piaci részesedése mindössze 4,8%-ra apadt, pedig egy évvel korábban 17,4%-kal még ők vezették a listát. Akkor az Opel volt a második 9,8%-kal, majd a Volkswagen következett 8,7%-kal.

A forgalomba helyezés alapján a márkák 2010-es sorrendje: Ford, Skoda, a harmadik helyen azonos (10%-os) részesedéssel az Opel és a Volkswagen áll.

Korábbi kérdésünkre, mely szerint hová tűnt több tízezer Suzuki vevő, egyik olvasónk frappáns választ adott az egyik fórumunkban: "Fizeti a részleteket a következő 10 évben".

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék: