Készülnek az elektronikus útdíjfizetésre

Pénzcentrum2010. október 20. 18:32

Magyarországon épül meg az elektronikus útdíjfizetési rendszerrel (ETS) foglalkozó eurotoll közép-európai központja. A vállalat már számos országban elérhetővé tette az ETS infrastruktúrát és a vele járó szolgáltatásokat.

Az uniós elvárásoknak megfelelően 2012-ig Magyarországon is ki kell építeni az elektronikus útdíjfizetési rendszert. A különböző országokban működő rendszereket azonban Brüsszel direktíváinak megfelelően egységesíteni kell. Erre a feladatra vállalkozik az eurotoll, amely Magyarországon hozza létre közép-európai központját.

Szolgáltatásai lehetővé teszik a flottamenedzsereknek az úthasználati díj ellenőrzését. A rendszer azonban ennél többet is tud. Külön díj fejében jelentéseket készít, riasztásokat ad, továbbá Európában egyedülállóan áfa-visszaigénylésre is alkalmas.

A 2006-ban alapított, tavaly 23 millió eurós árbevételt elérő francia székhelyű vállalkozás, mára Európa egyik legnagyobb elektronikus útdíjfizetési- és adatszolgáltató cégévé nőtte ki magát. Eredményességét már bizonyította Ausztriában, Franciaországban, Szlovákiában és Olaszországban. Az eurotoll magyar cége, az eurotoll Közép-Európa Zrt. 2010 januárjában kezdte meg működését és mára a társaság több mint száz ügyféllel rendelkezik.

Címkék: