Videó! Egy kör Monzában Sebastian Vettel autójából nézve

Pénzcentrum2010. szeptember 11. 09:02

A monzai futammal búcsúzik a Forma-1 mezőnye Európától, az idei szezonban már nem rendeznek több futamot az öreg kontinensen. A sportág rajongói Sebastian Vettel segítségével ismerhetik meg azt az olasz versenypályát, amely a sorozat 1950-es indulása óta csupán egyszer maradt ki a versenynaptárból.

A bajnoki cím szempontjából egyesek számára akár sorsdöntő is lehet a hétvégi forduló. Az év során szinte fej-fej mellett haladtak a Red Bull és a McLaren versenyzői, a legutóbbi futamon azonban Lewis Hamilton és a Mark Webber is lépéselőnybe került a riválisokhoz képest.

Sebastian Vettel 31 pontos hátrányban van az éllovashoz képest, a címvédő Jenson Buttonnak további négy egység a lemaradása. Fernando Alonso az ötödik még a világbajnoki címre is esélyes versenyző, az ő malmára hajthatja a vizet a hazai pálya előnye.

Korábban: Mennyit keresnek a Forma-1-es pilóták? Álomfizetéstől az alamizsnáig

Az átalakított pontrendszerben minden pilóta számára csak a győzelem elfogadható, aki a "nagyok" közül Olaszországban is nullázik, az nagy valószínűséggel kiszáll a világbajnoki címért folyó csatából.

Címkék: