Kiderült: itt nyaralnak a magyar politikusok

Pénzcentrum2010. július 28. 04:32

Politikusaink szakítottak az egzotikus nyaralóhelyekkel, többségük idén itthon piheni ki a választások és a parlamenti munka fáradalmait. A Magyar Turizmus Zrt. adatai szerint a Balaton idén a legnépszerűbb desztináció a magyar utazók körében.

Rogán Antal családjának Balatonlellén van egy kis házuk, kisfiuk, ezért a következő néhány hétben igyekeznek minél több időt tölteni Lellén. Répássy Róbert igazságügyi államtitkár szintén a Balatonhoz, Vonyarcvashegyre megy barátaival egy apartmanba. Jávor Benedek LMP-s honatya Révfülöpre megy a nagymamához, és Tihanyba utazik barátaihoz a feleségével - derül ki a Blikk körképéből.

 


"Balatonfüreden már voltunk, és még megyünk egyszer, a gyerekek nagyon szeretik az aquaparkot" - ezt mondta Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, aki családjával Törökországba is elutazik. A kötcsei családi nyaralóban pihen Gyurcsány Ferenc és családja, idén nyáron nem is utaznak külföldre

Bulgária is népszerű úti cél a politikusok körében. Itt nyaralt Orbán Viktor miniszterelnök és családja, és itt pihen majd Vona Gábor, a Jobbik elnöke is.

Idén a Balatona  riviéra

A Magyar Turizmus Zrt. felmérése szerint idén a tervezett belföldi utazások valamivel több mint kétötöde (42,1%) a Balaton turisztikai régióba irányul (ez a 2009. évet leszámítva - amikor 28,5% volt a tervezett balatoni utazások aránya - körülbelül megegyezik a korábbi évek arányaival), amelyet a Dél-Alföld (11,2%) és az Észak-Magyarország (8,4%) követ.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 


A belföldi utazások közel kétharmada (62,1%) július és augusztus hónapra esik, ezen belül az augusztus hónap részesedése (31,4%) kiemelkedő. Májusi utat mindössze a válaszadók 10,5%-a említett, és még ennél is kevesebben (9,2%) kelnek majd útra szeptemberben.

A tervezett belföldi főutazások leggyakoribb helyszíne a Balaton turisztikai régió lesz, amelyet a belföldi főutazást tervezők több mint fele (56,7%-a) választ úti céljául. Ez minden eddiginél magasabb arány, a korábbi évek közül 2008-ban terveztek a legtöbben balatoni főutazást, akkor 47,2% választotta volna úti céljául a régiót. A Dél-Alföld (7,5%), az Észak-Magyarország (7,2%) és az Észak-Alföld (7,1%) régióba főutazást tervezők aránya közel hasonló.

Címkék:
gyurcsány ferenc,