Tűzveszélyes BMW-k! Kell-e félni a magyaroknak?

Pénzcentrum2010. június 14. 16:58

A tengerentúlon leállították az 1-es BMW-k értékesítést és visszahívásokra is számítani lehet, mivel a tervezés során - mint utóbb kiderült - rosszul választottak anyagot mérnökök. Jó hír azonban, hogy a tervezési hibát kizárólag az Észak-Amerikában értékesített autóknál követték el a bajorok.

Több amerikai autósportál is beszámolt róla, hogy baj van a BMW legkisebb modelljével. A kocsi egy esetleges baleset következtében ugyanis kigyulladhat, ezért a BMW egy ideig leállítja a modell értékesítését. A probléma oka a biztonsági öv pirotechnikai előfeszítője körül lévő szigetelés. Erre a célra ugyanis a bajor autógyár egy olyan anyagot használt fel, amely az övfeszítő működése során túlmelegedhet, és lángra kaphat.

Épphogy a BMW a legértékesebb autómárka

A BMW vizsgálja a problémát, és már jóváhagyta márkakereskedőinek a készleten lévő hibás autók kijavítását, a hírek szerint pedig rövidesen döntés születhet a már eladott autók visszahívásáról is. A tudósítások szerint a túlmelegedésre hajlamos anyagot a 2010 januárja és májusa között gyártott 1-es Coupe és Cabrio BMW-ben használták, egyes szériák azonban korábbról is visszahívásra kerülhetnek.

A Pénzcentrum az üggyel kapcsolatban felkereste a BMW magyarországi forgalmazóját. Kérdésünkre a hazai importőr úgy nyilatkozott, hogy "a probléma csak és kizárólag az Észak-Amerikában értékesített, illetve értékesítendő 1-es Coupé és Cabrio modelleket érinti. A többi, így a magyar piacra szánt járművekre a visszahívás nem vonatkozik." Jávor Dániel, a cég vállalati kommunikációs igazgatója hozzátette: a tengerentúlon visszahívásra kerülő kocsik hibáinak kijavítása nagyjából másfél órát vesz igénybe.

Korábban: A legnépszerűbb luxusautók - Itt a LISTA!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A fenti típusok értékesítési volumene egyébként marginális a BMW magyarországi forgalmában. 2009-ben összesen 15db 1-es Coupé illetve Cabrio modellt értékesített a német autógyár idehaza, amely darabszámra a 2009-ben itthon eladott 1100 db BMW mindössze kevesebb, mint 1,5%-a.

Címkék: