Ezer előjegyzés szükséges a hibrid Porsche gyártásához (videóval)

Pénzcentrum2010. április 27. 16:58

Meghökkentően alacsony fogyasztású hibrid sportautót tervezett a németországi Porsche sportkocsigyár. Az autó készen áll, már csak az a kérdés, hogy sorozatgyártásba kerül-e valaha.

Nagy teljesítményű hibrid sportkocsit tervez piacra dobni a Porsche, azonban a 918 Spyder nevet viselő autó, egyelőre csak várakozik a sorozatgyártásra. A gyár biztosra szeretne menni, ezért a vásárlóközönséget teszteli. Így tesz például a napokban zajló pekingi autókiállításon is, ahol Európa és Észak-Amerika luxusautógyárai a mára már tekintélyes vásárlóerővel rendelkező gazdag kínai vásárlókra vadásznak.


A 918-assal kapcsolatban stuttgarti cég fejlesztésért felelős vezetője, Wolfgang Dürheimeir az autószalonon úgy nyilatkozott, ahhoz, hogy a kocsi gyártásba kerüljön, legalább ezer komoly érdeklődőre van szüksége a gyárnak - írja a Bloomberg. Mivel a Porschénál viharos gyorsasággal már mintegy kilencszáz potenciális vevő jelezte, hogy piacra kerülés esetén vásárolna a hibrid négykerekűből, ezért nagyon úgy néz ki, hogy nem lesz akadálya a Carrera GT utódjának szánt új Porsche gyártásának.

A kocsi menetteljesítményei egyébként káprázatosak. A kétüléses jármű mindössze 3,2 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből százra. Továbbá, ha hinni lehet a gyár által közölt adatoknak az 500 lóerős V8-as motorral és elektromotorokkal szerelt kocsinak mindössze 3 literes üzemanyag-fogyasztása van 100 kilométeren, és a széndioxid-kibocsátása is csak 70 gramm kilométerenként.

Címkék: