A szokatlanul széles biciklisáv próbára teszi az autósok idegeit

Pénzcentrum2010. április 21. 16:02

Megdöbbentő kép érkezett Nagy-Britanniából, melyen jól látszik, hogy a kerékpárosok számára felfestett biciklisáv szélesebb, mint amelyet az autók, a buszok és a tehergépjárművek használnak. Az emelkedőn négy keréken képtelenség úgy felmenni, hogy a sofőr ne sértse meg a közlekedési szabályokat.

A felfestés során a kerékpárosoknak sikerült egy 2 méter széles sávot kialakítani, miközben az autósok számára mindössze 1,4 méter maradt. A legtöbb négykerekű szélesebb ettől, így szinte lehetetlen úgy leküzdeni az emelkedőt, hogy a vezető ne lépje át az elválasztó vonalat, vagy ne menjen át a szembejövő sávba.

A helyiek szerint a problémát tetézi, hogy a szokatlanul széles kerékpárutat egyrészt alig használják, másrészt, aki mégis rátéved, a domb felénél leszáll is inkább feltolja a biciklijét a tetőre. Az autósoknak - ennek ellenére - nagyon óvatosan kell közlekedni a fél kilométeren át ívelő emelkedőn, de nem tehetnek semmit, ha arra járnak a közlekedésiek.

Az egyik ott élő elmondta, hogy a helyiek azon viccelődnek, hogy náluk olyan széles a kerékpárút, hogy a Tour de France mezőnye forgalomkorlátozás nélkül is gond nélkül áthaladhatna a településen. A helyi önkormányzat képviseletében elmondták, hogy a felfestések valóban nem túl jól sikerültek, így a vonalak elsősorban arra hívják fel az autósok figyelmét, hogy hagyjanak elég helyet a kétkerekűeknek.

Címkék: