Videó! Először töltötték fel a 2012-es olimpiai úszómedencét!

Pénzcentrum2010. április 10. 13:00

2012-ben Londonban kerülnek megrendezésre a Nyári Olimpiai Játékok, ennek megfelelően a sportlétesítmények építésre gőzerővel folyik. Elkészült az úszóversenyeknek otthont adó betonteknő, melyet a befedés és a burkolás előtt első alkalommal töltöttek fel vízzel, amiről videó is készült.


Az úszó- és műugró versenyszámok lebonyolítására több medence is kialakításra kerül, ezek közül a központi pályát tesztelték. A sikeres próbaelöntés után a burkolók veszik át a terepet és az előírásoknak megfelelően sávosan csempézik le a medencét.

A műugró medence mellett két 50 méteres pályát, valamint egy bemelegítő medencét is kialakítanak. Az átadást a 2012-es játékok megnyitása előtt egy évvel tervezik, 2011-ben várhatóan már tesztversenyeket rendeznek a létesítményben.

A terv része a jelenleg félkész állapotban lévő, mindössze három betonpilléren nyugvó acélszerkezetes tető kialakítása is. A tető önmagában több mint háromezer tonnát nyom. Az óriási hullámot megformáló szerkezet az alapfunkción túl egy gyalogosan igénybe vehető átjáró is lesz az olimpiai park és az uszoda között.

Címkék: