Nyolc év alatt 430 kilométer autópályát adtak át

Pénzcentrum2010. március 30. 09:02

Több mint négyszáz kilométer hosszan adtak át autópálya-szakaszokat az elmúlt nyolc évben, a folyamatban lévő ügyek további több száz kilométer megépítéséről szólnak - írja a Napi Gazdaság.

A 2009-es takarékos évet követően ebben az évben az M6-os átadását követően több szalagátvágási ceremóniát is szerveznek. Sor kerülhet az M43-as több szakaszának átadására, valamint és az M0-s gödöllői bekötését is birtokba vehetik az autósok.

Az elmúlt nyolc év dömpingszerű autópálya-építésének eredménye 430 kilométer hosszú aszfaltcsík lett. A fejlesztéseknek köszönhetően az M7-es és M5-ös elér az országhatárig, az M3-as és M6-os pedig legalábbis megközelíti azt.

A körgyűrű java része elkészült, a keleti szektor megépítése mellett pedig a déli szektor bővítése is megtörtént. Az északi szektor fejlesztése folyik, a nyugati megépítésére azonban még nagyon sokat kell várni.

Vannak olyan szakaszok is, amelyek beruházási szakasza már előkészítés alatt áll. Ebbe a körbe tartozik az M43-as autópálya Makó és országhatár közti szakasza, amely 2012-ben készülhet el. Szintén előkészítési státusban van az M4-es Szolnok és országhatár közti 50 kilométeres szakasza, valamint az M3-as Vásárosnaményt Záhonnyal összekötő darabja.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az M8-as autóútként épül, a beruházás szintén az előkészítési szakaszban van. Itt összesen 320 kilométer hosszú új út megépítéséről van szó, amely Rábafüzestől vezetne Dunaújvároson át Szolnokra. Messze nincs ilyen szinten a harmadik gyűrűnek nevezett M9-es, a 300 kilométer hosszú autóút fejlesztése jelenleg a tervezési szakban van.

Címkék:
m4 autóút,