Sikeres lehet az idei év a magyar sípályákon

Világgazdaság2010. február 16. 09:47

Bár a december végi meleg időjárás pont a csúcsszezont tette tönkre, a hazai sípályák üzemeltetői azóta nem panaszkodhatnak a forgalomra. Az elmúlt években végrehajtott százmilliós fejlesztéseknek - és részben a gazdasági válságnak - köszönhetően ugyanis igen népszerűvé vált az itthoni síelés, egy hidegebb hét végén akár tíz-tizenötezren síelhetnek Magyarországon - írta a Világgazdaság.

December utolsó hetében általában minden nap hét végi mértékű forgalom szokott lenni az eplényi Nordica Síaréna sípályán, ám idén a nagy meleg miatt a roham elmaradt. Január eleje-közepe óta azonban a sípályák szempontjából nagyon is kellemes az időjárás, így az idei síszezon akár március végéig is eltarthat Magyarországon. A Nordica Síarénában már most többen síeltek, mint tavaly. A Sípark Mátraszentistvánban a cél, hogy átlépjék a tavalyi, hatvanezer fős látogatószámot. Bíztató jel, hogy egyre jobban fogynak a három-, négy- és ötnapos bérletek is, ami arra utal, hogy sokan érzik alternatívának a magyarországi síelést hosszabb pihenés esetén is.

A mátraszentistváni parkban az idei év várhatóan pozitív nullszaldó körül alakul, ám mivel a mostani pályarendszer lassan eléri a korlátait, újabb négy-öt pályát szeretnének kialakítani, melynek több százmilliós költségeit hitelekből lehet csak fedezni.

A Nordic Síarénában is várhatóan nullszaldós lesz az idei évad, s nagyobb fejlesztéseket már nem is terveznek a jövőre, ám a szolgáltatások jobb kihasználására több hangsúlyt fektetnének. Így a beülő felvonó nyáron is működne, turisztikai célokkal, a füves lejtőkön pedig tereprollerezni és terepgokartozni lehetne. Tervben van kerékpárutak kialakítása és egy kerékpárkölcsönző létesítése is.

Címkék: