Hóhelyzet! Az ország egyes területein 35-50 cm hó is hullott

Pénzcentrum2010. február 11. 08:17

Tovább tart a tegnap elkezdődött intenzív havazás, a Dunántúlon 15-25, míg egyes helyeken 35-50 centiméternyi hó is hullott a hajnali órákig. Zala megyében a megerősödött szél miatt hófúvások nehezítik a közlekedést. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a teljes gépparkjával jelenleg is folyamatosan dolgozik a hóakadályok megszüntetésén. A közútkezelő ugyanakkor kéri a közlekedők együttműködését is: ha tehetik, ne induljanak útnak.

A Dunántúlon, a középső országrészben, a Jászságban, az északi megyékben, valamint Bács-Kiskun megye nyugati részén folyamatosan havazik, a Tiszántúlon havas eső, illetve eső esik. A Dunántúlon eddig lehullott friss hó mennyisége 15 és 25 cm között változik, de Zalában, Fejér és Somogy megyében helyenként 35 cm, Harkány környékén pedig 50 cm-es havat mértek. A főutak havasak, hókásásak, latyakosak, lassan járhatók, a mellékutak mindenütt havasak, nehezen járhatók.

Baranya megyében a 6-os főúton Mecseknádasd és Pécsvárad között, a 66-os főúton Pécs és Mánfa között, az 56-os főúton pedig Bátaszék és Dunaszekcső között a havazás és a nehézkes közlekedés miatt a "hólánc" használata kötelező táblákat helyezte ki a közútkezelő. A dél-dunántúli mellékutakon szintén szükség lehet hóláncra, de egyelőre járhatatlan út, vagy elzárt település nincs a térségben. Zala megyében a Sölytör és Tófej közötti mellékút a hóátfúvás miatt járhatatlanná vált, de mindkét település megközelíthető.

Pest megyében a Zsámbék és Tinnye közötti úton estére sikerült megszüntetni a nagyobb hóakadályokat, de ott továbbra is jeges, havas a burkolat. Ha tehetik, kerüljék el ezt az útszakaszt. A Perbál és Budajenő közötti út felszabadításán egész este dolgoztak a Közút hómarói, de így is csak egy nyomon lehet haladni, ezért a Volán buszok is kerülővel közlekednek.

A hóeltakarítást, illetve a hóakadályok megszüntetését folyamatosan végzik a Magyar Közút Nonprofit Zrt. gépei, ugyanakkor a nagy intenzitású havazás miatt ez rendkívül idő- és energiaigényes, ezért míg nem szűnik meg a havazás, sajnos nem várható javulás a közlekedésben, ezért ha tehetik, ne vállalkozzanak hosszabb utazásra. Elzárt település viszont jelenleg sehol sincs az országban.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Amennyiben elakadna járművével, segítséget a tűzoltóság szakembereitől kaphat a 105-ös, vagy a 112-es általános segélyhívó számon. Egyedül sose induljon el segítséget keresni!

A közlekedők friss információkat kaphatnak a Magyar Közút Útinform szolgálatától a 06-1-336-2400-as telefonszámon, valamint a regionális ügyeletek elérhetőségein is, amit a www.kozut.hu internetes oldalon találnak meg.

Címkék:
hóhelyzet,