Tata Nano 40 millióért! Jól számoltak? + kép

Pénzcentrum2010. január 9. 16:02

A világ legolcsóbb személygépkocsijaként elhíresült Tata Nano-t alapáron körülbelül kétezer dollárért (376 ezer forintért) kínálják az indiai vevőknek. Egy egyedi kialakítású járművekkel foglalkozó cég - a DC Design - azonban teljesen átalakítja a kisautót, amely nem kevesebb, mint 220 ezer dollárért (41,3 millió forintért) lesz megrendelhető.

A 17 éve alapított indiai dizájn-cég a dúsgazdag megrendelők egyedi igényeire szabott autók gyártására szakosodott. Több Rolls Royce és Porsche Cayenne után most a világ legolcsóbb személygépkocsiját kívánják átalakítani.

A 311 centiméter hosszú autót majdnem az utolsó csavarig kicserélik, gyakorlatilag csak az alváz marad meg belőle eredeti. A mérnökök eltávolítanak minden műanyag elemet, nagyobb papucsokat és a jelenlegi 33 lóerős motortól egy jóval erősebb 1600 köbcentis erőforrást is kap a modell. Az autó belső kialakítása is teljesen megváltozik, minőségi anyagok és a legmodernebb technológiai vívmányok is megtalálhatóak lesznek benne.

A tervek szerint évente mindössze öt darab készül majd az átalakított Nano-ból, melyekre az indiai milliárdosok várhatóan azonnal lecsapnak, a külföldi érdeklődőknek így jó ideig várni kell, ha hozzá szeretnének jutni egy egyedi modellhez.

Címkék:
porsche cayenne,