Havonta 2 hibrid autót adnak el egész Romániában!

Pénzcentrum2009. november 4. 10:02

A vevők szerint túlságosan drágák a hibrid modellek, ami világszerte gátolja a csendesebben és zöldebben ketyegő autók elterjedését - áll a Világgazdaság elemzésében. A roncsautó programok által generált kereslet ereje is kezd alább hagyni, az emelkedő megélhetési költségek miatt a vevők képtelenek olyan mélyen a pénztárcájukba nyúlni, mint korábban.

A közép-kelet-európai régióban még mindig elenyésző a hibridek összes eladásra vetített piaci részesedése. Mindössze Ausztriában (1,36 %) és Horvátországban (1,77 %) haladja meg az 1 %-ot, hazánkban 0,38 % ez az érték. Sokkal aggasztóbb a román hibrid-piac, a statisztikák szerint 2009 első nyolc hónapjában 16 ilyen jármű talált gazdára az országban.

Az osztrákok több mint 3 ezer hibridet vásároltak idén augusztus végéig, őket követi 500 darab feletti eladásokkal Horvátország és Csehország. A lengyelek és a szlovének is megelőztek minket ebben a tekintetben, Magyarországon 231 hibrid gurult ki a szalonokból, amivel Szlovákiát és Romániát tudtuk magunk mögé utasítani.

Minden KGFB hír egy csokorban!

Címkék:
roncsautó,