Parkolás napi 10 ezerért: hova ne menj autóval?

Pénzcentrum2009. július 7. 14:02

A Colliers International idén második alkalommal készítette el globális parkolási körképét, melyben 140 város, illetve városrész parkolási díjait vetette össze. A felmérés eredményei szerint továbbra is London számít a legdrágább városnak az autósok szempontjából. A brit fővárosban ugyanis közel három és félszer annyiba kerül egy havi parkolás, mint Budapesten.

A Colliers listát tavaly is London belvárosa vezette, ahol idén egy hónapra a medián parkolási díj 1020 dollárba kerül, míg a második helyen végzett West Endben 956 dollárba. A tíz legdrágább város listájára három ausztrál is felkerült: Sydney az ötödik helyen, Brisbane a hetediken, Perth a kilencediken végzett.

A napi parkolási díjakat tekintve az európai városok vitték a prímet: Amszterdamban ugyanis 71 dollárba (13 ezer forint) kerül egy nap parkolás, őt követi London, Bécs, Hága és Oslo. A legolcsóbb városnak az indiai Csennaj számít, itt 0,96 dollárba (187 forint) kerül egy nap parkolás.

Budapest, a környező országok parkolási díjait tekintve a középmezőnybe tartozik a maga havi 295 dolláros medián értékével, de a top50-es listán olyan városokat szorított mögé, mint Madrid (261 dollár), Moszkva (250 dollár), vagy Dubai (240 dollár).

Címkék:
colliers,