Az autócsere programok húzzák a piacot az unióban

Világgazdaság2009. június 17. 08:32

Májusban már csak 4,9 %-kal kelt el kevesebb személygépkocsi az Európai Unióban, mint egy évvel korábban - derül ki az ACEA iparági szervezet legfrissebb adataiból.

Az év elején a visszaesés éves mértéke még meghaladta a 20 %-ot. Trendfordulóról mindazonáltal egyelőre nem érdemes beszélni, a piacot ugyanis az állami autócsere-programok húzzák. Ezek kifutásával viszont a kereslet ismét zuhanni kezdhet - hangsúlyozzák elemzők.

Nehéz időszak előtt áll a jórészt alkatrész-beszállítókat tömörítő magyar járműipar is - mondta tegnap Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter.

A tárcavezető ugyanakkor hangsúlyozta: a kormány által a közelmúltban elfogadott Közúti járműipari akcióterv hozzásegíti az ágazatot ahhoz, hogy a lehető legkevesebb veszteséggel vészelje át a válságot.

Korábban:
Nyugdíjaznák magukat az autópiaci guruk: belefáradtak a szélmalomharcba

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Gablini: "Roncsprémium helyett áremelés jöhet az autópiacon!"

Címkék: