Barrichello repül és még fizetnie is kell

Pénzcentrum2009. április 29. 17:02

A hazánkban Brawn GP Forma-1-es istálló fő szponzoraként elhíresült Richard Branson egyik cége, a Virgin Galactic 2012-től földkörüli űrutazásokat szervez. A programban a korábbi háromszoros világbajnok Niki Lauda pilótaként, a csapat versenyzője Rubens Barrichello utasként venne részt. A jegyek 200 ezer dollárba kerülnek, a hírek szerint már mindketten leszurkolták a pénzt.

Tény, hogy a Forma-1-es pilótáknak nem újdonság a száguldás, de az űrutazás, a súlytalanság állapota és az extrém kaland őket is kíváncsisággal tölti el. Lauda közösen fog dolgozni Branson-nel a projekten, amitől azt remélik, hogy néhány éven belül az egyik legnagyobb üzleti fogás lehet a világban.

A világbajnok Lauda nem egy odaszíjazott utas szeretne lenni, hanem ő kívánja vezetni a Virgin Galactic űrrepülőgépét. A Brawn GP pilótája, Rubens Barrichello is érdeklődik a repülés iránt, de ő inkább csak utasként venne részt a projektben. A hírek szerint az előfoglalások telítettek, már a brazil versenyző is megvásárolta a 200 ezer dolláros űrrepülőjegyet.

Lauda a hetvenes évektől kezdve rajong a repülőgépekért, éveken keresztül saját légitársaságot is üzemeltetett. A Virgin Galactic egyike azoknak a cégeknek, melyek a kereskedelmi célú űrrepülésben látják a jövő nagy üzletét. A repüléshez szükséges speciális gépet két pilótára és hat utasra tervezik, de a szerkezet jelentősen eltér a mai utasszállító gépektől.

Branson az év végére várja a prototípust, amint elkészül, megkezdődhet a várhatóan másfél évig tartó tesztidőszak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Korábban: Elképesztő! A 39 éves szűz lett a hétvége vállalkozója!

Címkék: