Bemutatjuk a 2012-es hibridet, amely lenyomhatja a Priust!

Pénzcentrum2009. április 3. 15:00

A Hyundai fejlesztőmérnökei egy forradalmian új technológiájú hibrid megvalósításán dolgoznak. A jármű meghajtásáról egy továbbfejlesztett polimerizált-lítium akkumulátoros és egy gázüzemű motor is biztosíthatja. A vállalat az autópiaci válság ellenére előre tekint és már az újgenerációs hibrid fejlesztésén dolgozik.

A világ ötödik legnagyobb autógyára a technikai munkálatokon túl már az autók összeszerelését végző gyáregységek felépítését is tervezi. Yang Woong-chul elnök célul tűzte ki, hogy az első Blue-Will sorozatba tartozó hibrid 2012-re a szalonokban is elérhető legyen. Az elnök nem titkolt vágya, hogy a Hyundai megelőzze a Toyotát és a Chevrolet gyárat a hibrid technológia fejlesztésében.

A hírek szerint az új modell méltó versenytársa lehet a Priusnak és bizonyos tekintetben meg is előzheti a konkurens modellt. A Hyundai hibrid néhány éven belül a kategória legtakarékosabb alternatív energiaforrások felhasználásával működő modelljévé válhat.

A bejelentést megerősítette a vállalat amerikai elnöke is, aki szerint a Blue-Will sportos megjelenése vonzóbb lehet a vásárlók számára, mint a konkurencia által kínált konzervatívabb modellek. A technikai fejlesztéseket a gyár dél-koreai egységeiben végzik, a versenyelőnyt fokozhatja, hogy az egyedi fejlesztések jogvédelem alatt állnak.

Az 1,6 literes közvetlen befecskendezésű négyhengeres erőforrás mellett egy kisebb lítium akkumulátoros elektromos motor felel az első kerekek meghajtásáért. A motor teljes teljesítménye eléri a 154 lóerőt, az elektromos motor önmagában 65 kilométer megtételére teszi képessé a járművet.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Hyundai a versenyképesség megőrzése érdekében a belső kialakításon is sokat dolgozik, a Blue-Will bevezetésével javulhat a márka megítélése és piacon betöltött pozíciója. A tervek szerint a hibrid projekt rövid időn belül nyereségessé válhat, a vásárlók bizalmát a csúcstechnológiával kívánják elnyerni.

Címkék:
alternatív energiaforrások,