Eredj a benzinkútra! - Hetek óta nem történt ilyen

Portfolio2009. március 30. 12:32

Bruttó 6 forinttal lesz drágább szerdán 0 órától a benzin és a gázolaj is a hazai kutakon - tudta meg a Portfolio.hu. A MOL lépése nem meglepetés, szombaton már beszámoltunk róla, hogy valószínű az áremelés.

Szerdán (2009. április 1.) nulla órától 6 forinttal emeli a MOL a benzin bruttó nagykereskedelmi listaárát, miközben a gázolaj ára ugyanennyivel csúszik felfelé - tudta meg a Portfolio.hu. Ez azt jelenti, hogy az olajcég a benzin literjét a kiskereskedőknek listaáron bruttó 249.4 forintért, a gázolajat pedig bruttó 244.9 forintért adja majd.

Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű, 6 forintos árváltozással szembesülnek majd szerdától az állomásokon, ami azt jelenti, hogy a benzin literje átlagosan körülbelül 264-265 forintba kerülhet majd, miközben a gázolajat átlagosan 259-260 forint körül mérhetik.

Az áremelés nem meglepő, hiszen a tőzsdei üzemanyagárak közül forintban mérve a benziné 7.5%-ot emelkedett a múlt héten, miközben a gázolaj ára 7.4%-kal kúszott fel. Dollárban a benzin ára 4.5%-os, a gázolajé pedig 4.4%-os erősödést mutatott.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A 6 forintos áremelés az idén az egyik legnagyobb, ennél nagyobb mértékű drágulásra 2009-ben eddig csak kétszer volt példa. A benzin esetében február 4-én egy 8 forintos áremelés történt, január 21-én pedig egy 7 forintos, miközben a gázolaj piacán 6 forintnál nagyobb árváltozás még nem történt idén.


Címkék: