Lélegzetelállító Kia ajánlat: 8,5 év garancia!

Pénzcentrum2009. március 25. 17:00

A felvidéki Zsolnán gyártott Kia Cee'd személygépkocsi a magyar tervező, Kovács Miklós tollából született meg. A hazánkban is forgalmazott - a szakértők szerint a Golf, a Focus és a Corolla erényeit egyben felvonultató - járműre a magas minőségi követelményeknek köszönhetően 7 év, vagy 150 ezer kilométer teljeskörű garanciát adnak, amit a briteknél még másfél évvel meghosszabbítottak.

A meghosszabbított garancia szolgáltatás nem terheli az autósok pénztárcáját, az intézkedést úgy hozták meg, hogy az ne járjon a tulajdonosoknak többletköltséggel. A briteknél áprilistól a normál használatú, másfél évnél fiatalabb és 30 ezer kilométernél kevesebbet futott modellekre újra kezdik számolni a hét éves garanciális időszakot.

Az egyedülálló intézkedésnek köszönhetően lesznek olyan Kia modellek, melyek 8,5 éves garanciális idővel bírnak, ami nem csak a kategóriában, hanem a teljes autógyártásban is példátlan. A menet közben történt tulajdonosváltás sem kizáró ok, ez azt jelenti, hogy ma már akár másfél éves használt autót lehet vásárolni 7 év garanciával.

A 7 éves garancia a Kia Cee'd bevezetésekor csak a meghajtásért felelős alkatrészekre vonatkozott, később ezt terjesztették ki a teljes autóra. A lépés még a sokat látott szakértőket is meglepte, különösen annak zéró költségvonzata.

Az intézkedésnek köszönhetően a használt autó piacon is felértékelődhetnek a Kiák, az új autókra jellemző hirtelen értékvesztés a garanciális idő meghosszabbításával arányosan kitolódhat. Ahhoz, hogy a garancia éljen, az autókat bizonyos időközönként, vagy futott kilométer után szervizbe kell vinni.

Címkék: