Lila köd! Drága autóval könnyebb elcsavarni a nők fejét!

Pénzcentrum2009. március 24. 18:00

A drága autóval rendelkező férfiak nagyobb eséllyel pályázhatnak a hölgyek kegyeire - áll egy frissen végzett brit egyetemi tanulmányban. A felmérés bebizonyította azt, amit az autókereskedők már réges-régen tudnak, miszerint márkás kocsival könnyebben megy a csajozás.

A vizsgálat során két fényképet mutattak a nőknek, az egyiken egy 20 milliós Bentley, a másikon egy ütött-kopott Ford Fiesta volánjánál ült ugyanaz a férfi. A felmérésben résztvevő 21 és 40 év közötti hölgyek többségének a Bentley-ben ülő férfi tetszett jobban, a Fordos fickó nem sokaknak jött be.

A felmérés vezetője megállapította, hogy az a férfi, aki egy különleges autó volánja mögött ül, sokkal esélyesebb a nőknél, mint aki egy lestrapált verdával kocsikázik. A vizsgálatot ezután fordítva is elvégezték, meglepő végeredmény született.

A férfiakat nem befolyásolta különösebben a "körítés", mint elmondták ők inkább a nőt figyelték, nem az autót. A docens szerint a hölgyeket jobban befolyásolja a státusz és az anyagi helyzet a párválasztás során, mint a férfiakat.

Ez egyáltalán nem újkeletű dolog vagy rosszindulatú előítélet. A kutató szerint a férfi melletti biztonság iránti vágy hosszú évszázadok során programozódott be a gyengébbik nem képviselőibe.

Címkék:
párválasztás,