Ennek sok magyar nagyon nem fog örülni: árat emel a Telekom, Yettel, Vodafone is

Pénzcentrum2023. január 14. 10:30

Az Általános Szerződési Feltételekben szerepel, hogy joguk van hozzá, sok magyart mégis váratlanul érhet.

Csaknem 10 százalékkal emelte telefon- és internetdíjait a Vodafone januártól - írja a 24.hu. A lapnak az egyik olvasója hívta fel a figyelmét arra, hogy a telekommunikációs cég értesítője szerint a vágtató infláció miatt szükséges életbe léptetni az ÁSZF-ben ott lévő "inflációkövető díjemelést", így 2023 elejétől a telefonszolgáltatásért és az internetért is több száz forinttal többet kell fizetnie.

De nem kerüli el az áremelés a hrom másik nagy szolgáltatót, a Telekomot, a Yettelt és a Digit sem: mint ezek a cégek a lap kérdésére fogalmaztak, mivel a telekommunikációs cégeket is jelentősen érinti az energiaválság, a folyamatosan emelkedő infláció, illetve a 2016 óta 88 százalékkal megemelkedett bérnövekedés hatása, ők sem tehetnek mást, mint emelnek a szolgáltatások díjain. Mint elmondták, emiatt már módosították is saját ÁSZF-eiket, az ügyfelek innen tájékozódhatnak.

Címkék:
internet, Vodafone, magyarország, telefon, magyar telekom, drágulás, áremelés, infláció, cégek, szolgáltatás, telekommunikáció, digi, inflációs adat, árdrágulás, vodafone mobil, vodafone magyarorszag, yettel,