Így még biztosan nem vettél fel készpénzt: házhoz jön az ATM

Pénzcentrum2014. május 24. 16:00

Egy indonéz bank elképesztő újdonsággal rukkolt elő, hogy pénzügyi szolgáltatásait azok is igénybe vehessék, akik az ország több száz szigetén egyikén élnek. Úszó ATM-ekkel szolgálják ki mostantól a szigetlakókat.

Indonézia a világ negyedik legnagyobb országa, és a 250 milliós lakosságnak mindössze az ötöde, tehát 50 millió ember rendelkezik bankszámlával. Ennek az egyik magyarázata, hogy az ország több mint 18 ezer szigeten helyezkedik el, melyekből kilencszázon élnek is.

Ezt a problémát kívánja most orvosolni az ország legnagyobb bankja úgy, hogy négy bankfiókként is üzemelő hajót állítanak szolgálatba. Az ATM-mel felszerelt csónakok a szigetek között fognak közlekedni, hogy a lakosság készpénzigényét kielégítsék - írja a Bloomberg.

KATTINTS! Megharapott egy férfit az ATM: horror baleset az automatánál

Hasonló ötlettel állt elő a közelmúltban is egy brit bank. Igaz, nem a vízen, hanem szárazföldön "állítottak hadrendbe" mobil bankfiókként működő furgonokat, amelyek a vidéken élő ügyfeleket szolgálják ki. A kerekesbankok kialakítására összesen 600 ezer fontot (225 millió forintot) költöttek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Többek között iPad táblagépekkel is fel vannak szerelve, hogy a rosszabb bankfióki ellátottságú vidéki területeken is biztosítsák az ügyintézés lehetőségét. Ezenfelül műholdas netkapcsolattal is rendelkeznek a furgonok, hogy az online bankolást is elérhetővé tegyék az ügyfeleknek ott, ahol még a mobilnet-hálózat sem működik.

Címkék:
tech, ATM, bankolás, bankfiók,