Akadozik a VISA rendszere Magyarországon

Pénzcentrum2014. február 25. 14:36

Akadozik a VISA rendszere Magyarországon - értesült a Pénzcentrum.hu. Kedd délután fél 3-kor a Citibank küldött figyelmeztetést ügyfeleinek: a levélben azt állítják, hogy több más bank is érintett.

FRISS!Megkeresésünkre a VISA Europe szerdán az alábbi tájékoztatást adta:

"Tisztában vagyunk azzal, hogy a VISA kártyabirtokosok nehézségeket tapasztaltak a kártyahasználat során. Mindezt az elfogadó rendszert érintő konfigurációs frissítés okozta, amelyet nem minden elfogadó telepített időben. A elfogadókkal azon dolgozunk, hogy a probléma mielőbb megoldódjon és ez minél kevesebb kényelmetlenséget okozzon a kártyabirtokosoknak."

Ha neked is vacakol a kártyád, írd meg tapasztalataidat a penzcentrum@penzcentrum.hu címre!

A Citibank keddi közlése szerint a VISA típusú hitelkártyákkal történő fizetés egyes kártyaelfogadó terminálokon alkalmanként akadozhat vagy szünetelhet. A hiba több más bankot is érint.

Ügyfeleinek küldött levelében a Citibank az alábbiakat tette közzé:

Ügyfelektől származó bejelentések alapján tájékoztatnak, hogy a VISA típusú hitelkártyákkal történő fizetés egyes kártyaelfogadó terminálokon alkalmanként akadozhat vagy szünetelhet, mely probléma a Citi és más bankok által kibocsátott kártyákat egyaránt érinti.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A felmerült hibát jelezték az üzemeltető felé, mivel a kártyaelfogadás a banktól független szolgáltatón és terminálokon keresztül történik. A szolgáltató visszajelzése alapján a hiba elhárítását azonnal megkezdték, de a teljes kijavítás hosszabb időt vesz igénybe.

A VISA típusú hitelkártyák elfogadása a kártyaelfogadó terminálok jelentős részén továbbra is zökkenőmentes, kártyaelfogadási problémát mindössze néhány hálózatból jeleztek, melyek aránya az elfogadóhelyek számához képest csekély.

A MasterCard típusú hitelkártyák elfogadását a fenti probléma nem érinti, azok elfogadása minden kereskedői hálózatban továbbra is zavartalan.

Címkék:
tech, bankkártya, visa,