Jogerős: börtönbe kell mennie Lagzi Lajcsinak, elutasították a halasztást

Pénzcentrum2023. április 13. 13:20

Jogerősen elutasították Galambos Lajos halasztási kérelmét, a zenésznek börtönbe kell mennie. 125 napot töltött már előzetesben, ezért a rá kirótt büntetésből azt az időszakot levonják, jó magaviselettel bízhat enyhítésben, és akár egy év után is szabadulhat.

Helyben hagya a másodfokú bíróság az első fokú döntést, amely elutasította Galambos Lajos halasztási kérelmét a börtönbe vonulást illetően, így most már jogerős, hogy a zenésznek börtönbe kell mennie - tudta meg a 24.hu a Budapest Környéki Törvényszéktől.

Lagzi Lajcsi január 30-án egészségügyi állapotára, gyógyíthatatlan tüdőbetegségére hivatkozva nyújtott be halasztási kérelmet, február 15-én nem kezdte meg börtönbüntetését Kecskeméten. A bíróság első fokon március 11-én döntött a halasztási kérelemről, ekkor elutasították azt, ami ellen fellebbeztek. Ügyvédje szerint arra alapozták a fellebbezésüket, hogy elmaradt a zenész állapotának személyes vizsgálata.

A trombitás jogerős behívóparancsa immár bármikor megérkezhet. Galambos Lajost három év hat hónap szabadságvesztésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte tavaly decemberben a Budapest Környéki Törvényszék a gáz-, víz- és áramlopási ügye miatt. 125 napot töltött már előzetesben, ezért a rá kirótt büntetésből azt az időszakot levonják, jó magaviselettel bízhat enyhítésben, és akár egy év után is szabadulhat.

Címkék:
börtön, ítélet, szórakozás, lagzi lajcsi, galambos lajos, halasztás, enyhítés,