Ezért CSOK Mínusz valójában a CSOK Plusz: durván betámadta az otthonteremtési programot az ingatlanguru

Pénzcentrum2023. december 2. 10:30

"Akkor tegyük rendbe, a CSOK Plusz, az igazából CSOK Mínusz" - foglalta össze hangsúlyos véleményét egy friss TikTok videóban az ismert ingatlanos, Mlinárik Márton.

Mint arról a minap beszámoltunk, megjelentek az új otthonteremtési támogatás, köznapi nevén CSOK Plusz részletszabályai a Magyar Közlönyben. A Pénzcentrum számos elemzésben foglalkozott már azzal, milyen finanszírozási segítséget jelent majd a 2024-től elérhető otthonteremtési támogatás, és kiemelten foglalkoztunk azzal is, hoz-e trendfordulót a hazai lakáspiacon - ezeket az elemzéseinket ITT TALÁLOD összegyűjtve.

Nemrég, egy a TikTok-on megosztottr videóban fejtegette az ismert ingatlanspecialista, Mlinárik Márton, miért nem lát igazi potenciált az új támogatásban. Meglátása szerint a CSOK Plusz, az igazából CSOK Mínusz. Mint azt szakmai álláspontja kapcsán elmondta:

Egyrészt eddig támogatás volt, most hitel lett, másodszor hitelminősítés szükséges hozzá, és biztos lehetsz benne, hogy a bankok nagyon meg fogják nézni, hogy kinek adnak hitelt.

Mlinárik  Márton azt is hozzátette, hogy arról sem szabad megfeledkezni, hogy az új támogatást meglévő gyerekre már nem lehet felvenni, csak vállalt gyerekre. Így úgy látja, hogy a konstrukció, a magas inflációval, illetve a magas állampapír hozamokkal kombinálva nem hoz majd igazi áttörést az ingatlanpiacon. Ahhoz szerinte, hogy legyenek továbbra is tranzakciók, elsősorban józan árazás szükséges. Íme a poszt:

Címkék:
lakásvásárlás, támogatás, lakáspiac, otthonteremtés, ingatlanpiac, csok, családok otthonteremtési kedvezménye, otthonteremtési támogatás, csok hírek, csok új ház, lakásvásárlás költségei, otthonteremtési program, csok plusz,