Új napelemes támogatás jöhet Magyarországon: ezt lépik a szaldó kinyírása után

Pénzcentrum2022. október 14. 19:34

Annak érdekében, hogy a napelemes rendszerek telepítése még könnyebb legyen, jelentősen gyorsítjuk és egyszerűsítjük a csatlakozás lehetőségét. Ezzel együtt különösen fontos, hogy a megnövekedett mennyiségű megújuló villamos energiatermelés mellett fenntartsuk a hálózat stabilitását és az ellátásbiztonságot - írja a Facebookon Steiner Attila, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) energetikáért felelős államtitkára.

Ideiglenesen az újonnan csatlakozó lakossági napelemes rendszerek részére felfüggesztik a betáplálási lehetőséget, az érintett termelők továbbra is saját célra felhasználhatják az általuk megtermelt villamos energiát.

Annak érdekében, hogy a megtermelt energia akkor is rendelkezésre álljon, amikor az időjárás nem teszi lehetővé a napelemek működését, érdemes akkumulátort telepíteni - írja az államtitkár. Így a háztartások nemcsak megtermelni, hanem tárolni is saját maguk tudják az energiát és nem függenek a központi hálózattól.

Ezek telepítését a kormány is ösztönözni fogja egy energiatárolói támogatási program indításával, amint az európai uniós források elérhetővé válnak.

Mint tájékoztatott, a betáplálás felfüggesztése várhatóan addig tart, amíg a hálózatfejlesztés és a kiegyenlítés utoléri a megújuló rendszerek növekedése miatti igényeket.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Loading...

A cél az, hogy a hálózat az eddiginél lényegesen több zöld energiát tudjon befogadni, ezért az Európai Unióval való tárgyalások lezárulását követően az uniós pénzügyi források egy jelentős részét a zöld átállásra és a villamosenergia-hálózat fejlesztésére tervezik fordítani.

Címkék:
napelem, zöld, hálózat, megújuló, megújuló energia, megújuló energiaforrás,