250 millióból újulhat meg egy szabolcsi lakótelep

MTI2013. július 12. 15:33

Mintegy negyedmilliárd forintos európai uniós és állami támogatással korszerűsítheti egyik legnagyobb, örökösföldi lakónegyedét a nyíregyházi önkormányzat - közölte a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen a polgármester pénteki sajtótájékoztatóján.

Kovács Ferenc elmondta: az önkormányzat pályázatával az örökösföldi lakótelep rehabilitációjára 249 millió forint támogatást nyert, amelyhez nem kell önerő.

A polgármester tájékoztatása szerint a projekt keretében a mintegy tízezer lakosú lakónegyed tíz tízemeletes házának energetikai fejlesztését is elvégzik. Az épületek közös helyiségeinek energiaellátását napelemes áramtermelő rendszerrel egészítik ki.

Felújítják a lakótelep két óvodáját, szigetelik a homlokzatokat, ajtókat és ablakokat cserélnek, és az egyik óvodának a tetőszerkezetét is.

A negyedben közterület-rehabilitációt is végeznek majd mintegy 20 ezer négyzetméteren. Kialakítanak egy ligetes parkrészt, sétányokat építenek és új utcabútorokat helyeznek ki. Játszótér-fejújítás is szerepel a beruházási programban, és a lakók kérésére kutyafuttató parkot is létesítenek.

Kovács Ferenc kiemelte, hogy a projekt közösségformáló, környezettudatosságot erősítő és helyi foglalkoztatást javító programokat is tartalmaz. A Gyermekjóléti Központ, a Szociális Gondozási Központ és a város munkahely-teremtési programalapja is részesedik - 3 és 14 millió forint közötti összeggel - a negyedmilliárdos lakónegyedi rehabilitációs projektkeretből.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A korszerűsítés a kivitelezőkről döntő közbeszerzési eljárás után kezdődhet meg.

 

Címkék:
lakás, felújítás, rehabilitáció, panel, lakótelep,