Nem újították fel a vezetéket: 2500 budapesti családnál kapcsolták ki a gázt

Világgazdaság2013. június 27. 09:03

A Főgáz jelenleg 184 fővárosi társasházban (több mint 2500 lakásban) szünetelteti a szolgáltatást műszaki okok miatt, a lakástulajdonosok ugyanis nem újították fel a vezetékeket - olvasható a Világgazdaságban.

A lap csütörtöki cikke szerint arról, hogy a telekhatáron belül szivárog a gáz, az elosztóvezeték tervszerű ellenőrzésekor, bejelentés alapján, vagy közterületi vezeték-rekonstrukció alkalmával lehet értesülni. A csatlakozóvezeték javítása lakásonként néhány tízezer (19-59 ezer) forintba kerül, a teljes csere viszont már 69-99 ezer forintba. A költség erősen függ az adott csatlakozóvezeték rendszerének sajátosságaitól is.

A tulajdonosoknak 10 évenként felül kell vizsgáltatniuk a csatlakozóvezetékeket, a fogyasztói vezetékeknél és a felhasználói berendezéseknél a ciklus 5 év. Ez év december 31-ig az 1981 előtt vagy ismeretlen időpontban létesített vezetékeket és berendezéseket kell felülvizsgáltatni. Ennek elmaradása a szolgáltatás szüneteltetésével szankcionálható - ismerteti a lap.

 

Címkék:
gáz, energia, rezsi, gázszolgáltató,