Jövő ilyenkorra már megújul a szellemi központ az Orczy-kertben

Pénzcentrum2013. május 31. 17:32

A jövő év első negyedévének végéig elkészül a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusa főépületének felújítása, amely nemcsak a központi vezetésnek, hanem több tanteremnek és az egyetem új könyvtárának is helyet ad majd. Patyi András rektor szerint az épület az egyetem "szellemi központja" lesz.

A rektor pénteken az MTI-nek elmondta: a Magyar Közlönyben csütörtökön megjelent, a "Nemzeti Közszolgálati Egyetem elhelyezése a Ludovika Campusban elnevezésű állami beruházás 2014-2020 közötti forrásának indikatív tervezéséről" szóló határozat a szükséges források biztosítását erősíti meg, s rendelkezik arról, hogy az egyes fejlesztések mely programok keretéből finanszírozhatók.

A Ludovika Campus kialakítása kevesebb mint egyharmad részben terheli a magyar költségvetést, nagyobb részben, mintegy 25 milliárd forintos keretben uniós fejlesztési forrásokból valósul meg a beruházás - tette hozzá.
Patyi András kiemelte, hogy az egyetem jogelődjein - a rendőrtiszti és az államigazgatási főiskolán, a Corvinus egyetem közigazgatási karán és a nemzetvédelmi egyetemen - a rendszerváltás óta nem volt ingatlanfejlesztés. Sőt, míg más felsőoktatási intézmények ingatlanjain új épületeket is emeltek, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Bolyai karának Üllői úti épületét lebontották. Így Patyi András szerint "rendkívül időszerű", hogy erre a képzési területre is figyelmet fordítanak.

A Ludovika főépületének műemléki rekonstrukciója már megkezdődött. Emellett megújul az Orczy-kert és annak környéke, az egykori lovarda, lebontják a park peremére épült ipari kiszolgáló épületeket, új sportcsarnokot és oktatási épületet alakítanak ki.
A rendészeti és civil közigazgatási képzések 2015 szeptemberében már új campuson kezdődhetnek meg - tette hozzá a rektor.

Patyi András kiemelte, hogy a hamarosan megszépülő Orczy-kertet és az új sportcsarnokot nemcsak az egyetemisták használhatják majd, hanem az a közösség számára is hozzáférhető lesz. Elmondta azt is, a fővárosi vezetéssel arról is tárgyalnak, hogy a beruházással ne csak az Orczy-kertet, hanem az egyetem épülete előtti Ludovika teret is megszépítsék.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A rektor arra is kitért, hogy a Ludovika Campus és környékének megszépítése hozzájárul Józsefváros és egyben Budapest városképének javításához. Patyi András hangsúlyozta, a Semmelweis Egyetem közelben találtható épületei mellett a közszolgálati egyetem modern, a 21. századi oktatási színvonalnak megfelelő komplexumának kialakításával az egyetemi képzés kiemelt bázisa is lesz a VIII. kerület.

Címkék:
Budapest, nemzetvédelmi egyetem,