Újabb jókora rezsicsökkentésre készülnek Orbánék

MTI2013. május 17. 12:33

A kéményseprés maximális árának felére csökkentését javasolja a Fidesz - közölte Németh Szilárd pénteken Budapesten.

Ezzel a jelenleg nettó négyezer forintos rezsióradíj július 1-jével kétezer forintra módosulhat - mondta a kormánypárt rezsicsökkentésért felelős parlamenti képviselője egy V. kerületi épület tetején tartott sajtótájékoztatóján. Így például a fővárosban egy szilárdtüzelésű kémény esetén a jelenlegi féléves díj - amely a különböző szorzókkal és áfával együtt 2 127 forint - 44 százalékkal, 1 194 forintra csökkenhet. Ármérséklés várható a gáz- és tartalékkéményeknél is: előbbi éves kéményseprési díja 2 263 forint helyett a tervek szerint 1 270 forint lesz, utóbbié pedig 1 358-ról 762 forintra csökken - közölte.

Németh Szilárd beszámolt továbbá arról, hogy az Országgyűlés elé pénteken bekerülő előterjesztése azt is tartalmazza majd, hogy az év közepétől a szennyvízszippantásért mindenütt tíz százalékkal kevesebbet kell majd fizetni a január 31-i árakhoz képest.

Emellett javasolja, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzési jogkörét terjesszék ki a rezsicsökkentéssel kapcsolatos minden területre. A fideszes politikus emlékeztetett, hogy mindemellett július 1-jével csökken a víz, a csatorna és a szemétszállítás díja, valamint a palackos gáz ára is.

Kérdésre válaszolva Németh Szilárd megerősítette, a terveik között szerepel, hogy a következő fűtési szezonban ismét csökkenjenek a háztartási energia-, vagyis a villany-, a gáz- és a távhőárak. Jelezte emellett, hogy a nyáron áttekintik a temetkezési díjak mérséklésének kérdését is.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék:
energia, rezsi, rezsicsökkentés, rezsióradíj, kéményseprés díja,