Gyász: elhunyt a legendás magyar építész

MTI2013. február 4. 11:08

Elhunyt Novák István építész, Szeged díszpolgára, a csongrádi megyeszékhely egykori főépítésze.

Az Ybl-díjjal és Príma Primissima Díjjal kitüntetett művész január 16-án ünnepelte 75. születésnapját.

Novák István számos középületet, iskolát tervezett, és elképzelései alapján épült templom a felvidéki Ajnácskőn, valamint Brassóban. A szakember által megálmodott második világháborús emlékművek az egész ország területén megtalálhatók, legnagyobb hatású munkái azonban a közterületek, városközpontok rehabilitációs tervei voltak.

Keze nyomát őrzi többek között Békés, Gyula, Mórahalom, Makó, Szarvas és szeretett városa, Szeged központja. Ez utóbbi munkáját 2004-ben Europa Nostra Díjjal ismerték el.

A szakember az elmúlt években sem pihent, fiával közös tervezőirodájának irányítása mellett Makó, Orosháza és Szarvas főépítészeként dolgozott.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék: