Újraindul a kormány szuperpályázata: több ezer család járhat jól

Pénzcentrum2011. október 7. 14:09

A kormány különböző források átcsoportosításával az idei év végéig 1,63 milliárd forintot biztosít a tavasszal elbírált panelpályázaton sikerrel szereplő lakóközösségek számára, valamint 530 millió forint összegben az egycsatornás gyűjtőkémények felújítására is újabb pályázatot hirdet.

A Zöld Beruházási Rendszer (ZBR) Panel Alprogram II. keretében eddig mintegy 13,2 milliárd forint támogatást ítélt oda a fejlesztési miniszter. Ebből az összegből a kormány kommunikációja szerint 23 495 lakóegység energetikai korszerűsítése valósulhat meg.

Ugyanakkor az első rostán átcsúszott pályázatokat nem utasították el, így a ZBR-en belül felszabaduló források következtében az idei év végéig mintegy 1,63 milliárd forint odaítéléséről dönthet ismét a kormányzat. A forrás biztosítása újabb mintegy 3200 lakóegység felújítását teszi lehetővé, közel 8000 fő számára biztosít komfortosabb életkörülményeket.

További források átcsoportosításának köszönhetően a kormány 2011. novemberben a "Lakóépületek és környezetük felújításának támogatása" előirányzat keretében összesen 530 millió forint összegben pályázatot hirdethet az egycsatornás gyűjtőkémények (termofor kémények) felújítására is. A pályázat az előzetes becslés alapján 3500 lakást érinthet, és a felújítás során 900 db kémény válhat biztonságossá.

 

Címkék: